Pensioen

Het mes van de pensioen communicatie snijdt aan 4 kanten

Grote uitdagingen in het pensioendomein

Als ergens de digitale transformatie de dynamiek van de markt dicteert, dan is het wel binnen het huidige pensioenstelsel. Toenemende verantwoordelijkheden voor werkgevers, afnemend vertrouwen van deelnemers, pensioenfondsen die worstelen met hun maatschappelijke functie en een wetgever die meer dan ooit aanstuurt op activatie van het individu vanuit een helder inzicht in het handelingsperspectief. Maar hoe breng je deze uitdagingen met elkaar in lijn en op welke manier richt je een duurzaam communicatiekanaal naar deelnemers in?

Pensioencommunicatie anno 2017

Om pensioencommunicatie anno 2017 naar een hoger plan te tillen, bedacht Omniplan een krachtig mobiel concept, waarmee deelnemers kunnen zien hoeveel pensioen zij later krijgen, of dat genoeg is, en wat ze kunnen doen om meer pensioen op te bouwen. De werkgever is verzekerd van een goede invulling van zijn zorgplicht en de pensioenuitvoerder heeft een effectieve lifeline naar de deelnemer, waarmee pro-actief beheer mogelijk wordt.

Meer weten, vraag nu een demo aan
Inzicht in pensioeninkomen

De opbouw van pensioeninkomen is één van de meest bepalende factoren voor een gezonde financiële situatie op lange termijn. Maar hoe bepaal je het pensioentekort? Wat neem je mee in de inventarisatie en wat niet? Hoe ga je om met verwachte wetgeving rondom de AOW leeftijd? Door Independer te challengen op de beoogde specificaties heeft Omniplan geholpen met de functionele aanscherping van de Customer Journey.

Bekijk ons werk voor independer
Service Pakket 'PensioenTekort'

Is er sprake van een pensioentekort of niet? Pas als je dat weet, kun je gaan nadenken over maatregelen om het inkomen na pensioen op niveau te brengen. Independer gebruikt het Service Pakket voor de pensioentekortberekening van Omniplan om te leren hoe je mensen hiervan bewust kunt maken. Door de eenvoudige aansluiting op de Omniplan API, had Independer meer tijd om de customer journey te optimaliseren.

Meer weten over onze Service Pakketten

Met de technologie van Omniplan vormt de implementatie van rekenservices geen belemmering in onze ambitie om snel te ontwikkelen en te leren 

 

 Roel ter Brugge, Manager Innovation & IT, Independer

De kracht van een schaalbaar Personal Finance Platform

  • Functioneel de rijkste fiscale rekenengine in de markt
  •  Inbreng van zeer brede domeinkennis
  •  Korte time-to-market door eenvoudige ontsluiting via API’s
  •  Sterk trackrecord van implementatietrajecten in complexe omgevingen

Benieuwd naar onze dienstverlening?

Omniplan kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Met de juiste kennis rondom het ontwerp van uw customer journey. En met de aansluiting van onze API Service Pakketten in de cloud, zoals de berekening van een Pensioentekort. Maar we kunnen u ook inspireren met onze visie op toekomstvaste concepten voor Personal Finance! Ontdek vandaag nog wat wij voor u kunnen doen!

Neem contact op met Marcel Nijland (Business Development).

Loading…