Vermogen

Inzicht in de verdien- en verliescapaciteit van uw klant

Vermogen om te groeien

Vanuit onze achtergrond in financiële planning, kijken wij altijd naar ‘vermogen’ als middel om inkomenstekorten op te vangen. Maar hoeveel vermogen heb je daarvoor nodig en op welke manier bouw je dat op? Welke beleggingsrisico’s zijn acceptabel en hoe groot is de kans dat het benodigde vermogen ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd? Welke eisen stelt MiFID II aan u als financieel dienstverlener? Hoe kunt u de waarde van uw dienstverlening laten groeien door samenhang te brengen tussen inkomens- en vermogensplanning en Asset Liability Management.

Deposit Calculator

Speciaal voor de Personal Finance Day bedacht Omniplan de Deposit Calculator: een handige mobile tool waarmee vermogende particulieren op basis enkele invoergegevens kunnen zien hoeveel ze van hun vermogen opzij moeten zetten om met een bepaalde mate van zekerheid een gewenst pensioeninkomen te bereiken. We maken daarbij gebruik van de ALM technologie van Finbotx. Gebruikers zijn vooral zeer enthousiast over de manier waarop het spelen met de uitkomsten inzicht geeft in de werking!

Meer weten, vraag nu een ALM demo aan
Inkomensplanning, ALM en MiFID II

Voor veel vermogensbeheerders brengt de nieuwe wetgeving van MiFID II een nieuwe verplichting op relatief onbekend terrein: De vermogensbeheerder moet bij zijn beleggingsadvies de maximale verliescapaciteit van de klant in kaart brengen. Dat kan eigenlijk alleen door inkomen en vermogen over meerdere jaren te analyseren. Door ALM-technologie te combineren met een meerjarenplanning kan de adviseur zijn klant een completer inzicht bieden in de risico’s op lange termijn ter ondersteuning van het beleggingsadvies.

Meer weten, vraag naar onze MiFID II oplossingen
ALM modellen van Finbotx als plug-in in PFP

De Finbotx Asset Liability Management (ALM) modellen voor analyse van stochastische economische scenario’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam. Deze hoogwaardige technologie is nu via het Omniplan Personal Finance Platform (PFP) als plug-in beschikbaar, waardoor u kunt profiteren van de korte time-to-market en het vereenvoudigde onderhoud en beheer dankzij de enkelvoudige opzet van de service architectuur.

Meer weten over onze Service Pakketten

Het belang dat klanten hechten aan de haalbaarheid van vermogensdoelen op lange termijn is vaak niet in lijn met zijn risicobereidheid, welke vaak op de korte termijn is georiënteerd. Door realistische economische scenario’s te combineren met financiële planning kan dit beter in balans worden gebracht.   

 

Bart Koolhaas, Founder Finbotx

De kracht van een schaalbaar Personal Finance Platform

  • Complexe ondersteuning van de samenhang tussen BV en privé
  •  Functioneel de rijkste fiscale rekenengine in de markt
  •  Korte time-to-market door eenvoudige ontsluiting via API’s
  •  Sterk trackrecord van implementatietrajecten in complexe omgevingen

Omniplan Service Pakketten

Omniplan kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Met de juiste kennis rondom het ontwerp van uw customer journey. En met de aansluiting van onze API Service Pakketten in de cloud, zoals de Asset Liability Management (ALM) berekeningen voor beleggingsportefeuilles. Maar we kunnen u ook inspireren met onze visie op toekomstvaste concepten voor Personal Finance! Ontdek vandaag nog wat wij voor u kunnen doen!

Neem contact op met ons op. 

Loading…