Verzekeren

Inkomensrisico’s beperken bij onverwachte gebeurtenissen

Er kan altijd iets gebeuren…

Inkomen en vermogen kunnen we goed structureren, maar het wordt pas echt robuust wanneer we daarbij rekening houden met scenario’s rondom onverwachte gebeurtenissen. Het (gedeeltelijk) wegvallen van een inkomen door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, of erger, door overlijden kan onverwacht snel tot grote financiële problemen leiden. Hoe creëert u voldoende inzicht in de consequenties van onverwachte gebeurtenissen, op basis waarvan uw klant voorzieningen kan treffen om zonodig een nieuwe financiële situatie zorgvuldig in te richten?

Risico’s begrijpen is de belangrijkste stap

Inzicht in je inkomensontwikkeling en vermogensopbouw kan veel rust geven. Maar het inzicht wordt pas echt robuust, als zichtbaar wordt wat de consequenties zijn van onverwachte gebeurtenissen. Zoals bijvoorbeeld een situatie van overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Welke maatregelen zijn mogelijk en in hoeverre bieden die bescherming? Met onze technologie brengen we voor iedere situatie dergelijke scenario’s in kaart.

Meer weten, vraag ons naar de mogelijkheden
NBI als uitgangspunt voor AO advies

Het bepalen van de juiste voorzieningen tegen het risico van arbeidsongeschiktheid (AO), gebaseerd op een gewenst netto besteedbaar inkomen (NBI), is een complexe aangelegenheid voor de adviseur. Voor de Rabobank ontwikkelde Omniplan de ‘Adviesroute Arbeidsongeschiktheid’, waarmee de complexiteit voor een belangrijk deel werd geautomatiseerd: het optimale verzekerd bedrag wordt vastgesteld door een iteratieve berekening van het gewenste NBI, waarbij rekening wordt gehouden met de werkelijke premie.

Meer weten, vraag een demo aan
Geen risico’s met de Service Pakketten van PFP

In het Personal Finance Platform kunnen aan de meerjaren berekening scenario’s worden toegevoegd rondom de risico’s van life events, zodat tekorten in beeld komen. Deze scenario’s kunt u als separate Service Pakketten aanroepen via onze API services. Zo kunt u uw customer journey ondersteunen met de berekeningen die u nodig heeft, zonder dat u last heeft van functies die u niet wilt gebruiken. Onze Service Pakketten zijn bovendien zeer eenvoudig en snel te implementeren!

Meer weten over onze Service Pakketten

Samen met Rabobank ontwikkelde wij de Rabo Adviesroute Arbeidsongeschiktheid, waarmee we de adviseur helpen bij zijn advies aan de DGA en de IB-ondernemer. Daarbij bepalen we met slimme businessruling over een periode van 50 jaar de inkomensrisico’s bij de klant, en halen we rechtstreeks bij Interpolis de premies op van de verzekering die deze risico’s afdekt."

 

Gary Chen, Business Consultant van Omniplan

De kracht van een schaalbaar Personal Finance Platform

  • Snel en compleet inzicht in de gevolgen van alle live events
  •  Functioneel de rijkste fiscale rekenengine in de mark
  •  Korte time-to-market door eenvoudige ontsluiting via API’s
  •  Sterk trackrecord van implementatietrajecten in complexe omgevingen

Omniplan Service Pakketten

Omniplan kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Met de juiste kennis rondom het ontwerp van uw customer journey. En met de aansluiting van onze API Service Pakketten in de cloud, zoals het berekenen van de tekorten die ontstaan als gevolg van arbeidsongeschiktheid of overlijden. Maar we kunnen u ook inspireren met onze visie op toekomstvaste concepten voor Personal Finance! Ontdek vandaag nog wat wij voor u kunnen doen!

Neem contact op met ons op.

Loading…