Financiële Planning: grip op wensen en doelen

Pensioenen, hypotheken, verzekeringen en leningen. Iedereen heeft er wel mee te maken, maar de gemiddelde consument is niet erg geïnteresseerd in zijn financiële planning. Samen met ons dicht u de digitale kloof met de financiële consument.

Personal Finance met het DNA van een financiële planner

Financieel advies vraagt om helder inzicht van de klantsituatie, een grondige analyse en zorgvuldige oplossingsscenario’s. Er zijn grote verschillen in advies voor DGA’s en mensen in loondienst. Hoewel u weet dat een holistische analyse leidt tot het meest complete advies, willen uw klanten zich meestal concentreren op een beperkt financieel vraagstuk. Onderzoek van Omniplan laat zien hoe consumenten omgaan met hun financiën; zo heeft bijvoorbeeld 23% van de werkende Nederlanders heeft dit jaar vanwege onverwachte kosten tenminste een keer een rekening niet of te laat betaald.

Centrale financiële positie

Het vertrekpunt van ieder advies is de financiële positie (FP) van de klant. Soms kan er al verassend veel inzicht ontstaan op basis van zeer beperkte gegevens. Het verrijken van de FP zal echter altijd leiden tot meer accuratesse in het inzicht. Voor de klant of de adviseur kan dat soms veel werk zijn.

Vraag naar centrale FP

API service architectuur

De technologie van het Personal Finance Platform (PFP) is inzetbaar in alle adviesdomeinen. Iedere adviesdomein kent zijn eigen context en zijn eigen klantprocessen, die u met de ontwikkeling van uw eigen serviceconcepten zelfstandig wilt bedienen.

Bekijk Service Pakketten

Zelf doen als het kan, met de adviseur als het moet

Omniplan levert met de Adviesplanner al meer dan 20 jaar krachtige adviesondersteuning voor de financieel planner. Maar dat alleen is niet meer voldoende. Omniplan werkt aan een toekomst, waarbij de klant het zelf doet als hij het kan, maar terug kan vallen op de adviseur als het moet. Ontsluiting van databronnen, een heldere visie op de customer journey en het product design, en de zorgvuldige borging van wet- en regelgeving zijn essentiële kaders van die ontwikkeling in alle onderliggende adviesdomeinen.

Bekijk Adviesplanner

Omniplan Personal Finance Platform

Omniplan stelt de rekenservices beschikbaar voor Independer via het
Omniplan Personal Finance Platform. Dit platform biedt:

 

 Schaalbare rekenservices, gehost vanuit Microsoft Azure

 

Monitoring op performance en security

 

Updates op basis van veranderende wet- en regelgeving

PFP
Loading…