Leeft ‘Zorgeloos wonen?’

Onderzoek in opdracht van Omniplan onder een representatieve steekproef werkende Nederlanders toont de volgende inzichten.

 

Maken Nederlanders zich eigenlijk zorgen over hun hypotheek? Uit onderzoek in opdracht van Omniplan blijkt dat 26 procent van de Nederlanders zich weleens zorgen maakt over hun hypotheek. Mannen maken zich overigens meer zorgen dan vrouwen; 28 procent tegen 23 procent.
Tijdens het proces van een hypotheekadvies en -aanvraag moet je als consument veel data aanleveren inzake je huidige financiële situatie. Maar wordt er ook rekening gehouden met je financiële toekomst? 42 procent denkt dat er bij de hypotheekaanvraag geen rekening is gehouden met de toekomst.
Onze samenleving is in rap tempo aan het digitaliseren. Hoe denkt de Nederlander echter over het delen van zijn financiële gegevens? 84 procent zegt er geen enkel probleem mee te hebben hun financiële gegevens te delen wanneer dit leidt tot een betere dienstverlening.
Wanneer we iets niet weten, is een kleine zoekopdracht op internet natuurlijk zo uitgevoerd. Ook voor meer serieuze vragen weten we het internet steeds vaker te vinden. Zo zegt drie kwart van de Nederlanders bij vragen over zijn hypotheek eerst online op zoek te gaan naar antwoorden.
Denkt de Nederlander dat computers ook in staat zijn een goed hypotheekadvies te geven? 68 procent van de Nederlanders denkt van niet. Vrouwen zijn hierin met 63 procent een stuk positiever dan mannen, van wie meer dan drie kwart er geen vertrouwen in heeft dat computers een goed hypotheekadvies kunnen geven.

Benieuwd naar de visie van Omniplan op ‘Zorgeloos wonen’ en hoe financiële dienstverleners daarop kunnen inspelen? Download de whitepaper of neem contact op.

Download de whitepaper

Loading…