Herintroductie van Financieel Plannen geeft Baker Tilly kwaliteitsimpuls. 

Landelijke accountancy en adviesorganisatie Baker Tilly zet ondernemers centraal in haar dienstverlening. Het bedrijf biedt vanuit haar zeventien vestigingen uiteenlopende services voor ondernemers aan. Voor de service financiële planning vertrouwt Baker Tilly op de expertise en toolset van Omniplan.

Een groter plaatje

Ondernemers zijn druk en schaken vaak op meerdere borden tegelijk. Dat geldt niet alleen voor hun onderneming, maar ook voor de financiële privé situatie. Beide vereisen strategisch denken ten aanzien van financiële en fiscale aspecten. Door de veranderende wet- en regelgeving is het zaak goed op de hoogte te blijven en de tactiek op tijd aan te passen. De DGA krijgt de nodige keuzes voor de kiezen. Voorbeelden hiervan zijn het binnen of buiten de BV blijven sparen. Of hoe om te gaan met lenen vanuit de BV aan privé; aflossen of niet? En wat te doen met de winst uit de onderneming; dividend uitkeren of niet? Op al deze vragen is er niet altijd direct één hapklaar antwoord beschikbaar want iedere keuze werkt weer op een andere manier door op het financiële totaalplaatje van de ondernemer. Baker Tilly begeleidt ondernemers met het maken van dergelijke keuzes, waarbij het financieel complexe leven van de DGA, zowel zakelijk als privé, centraal staat.

Expertise

Deskundig en diepgaander advies is hoogstnoodzakelijk om de zakelijke- en privé financiën te blijven overzien. De specialisten van Baker Tilly staan hun zakelijke klanten dagelijks bij om inzicht te bieden en overzicht te behouden voor het maken van de juiste strategische keuzes. Op haar beurt helpt Omniplan de adviseurs van Baker Tilly bij het doorrekenen van de verschillende klant scenarios. “Iedere klant verschilt en elk advies heeft andere implicaties. Belangrijk is om te achterhalen waar de DGA naar toe wil en op welke wijze keuzes invloed hebben op zowel de privé- als zakelijke situatie van de ondernemer, om vervolgens daar het meest passende advies bij te leveren. Als Omniplan hebben we de adviseurs van Baker Tilly de software en de handvatten geleverd om hiermee aan de slag te gaan.” Annery Lucassen, Customer Success Manager, Omniplan.

Opnieuw ingevoerd

Sinds 2008 biedt Baker Tilly Financiële Planning aan als dienst. Toen Baker Tilly onlangs vergeleek hoe de verschillende vestigingen Financiële Planning invulden, bleken daar veel verschillen tussen te zitten. Sindsdien is er voor een nieuwe aanpak gekozen. Adviseurs van verschillende vestigingen werden getraind in het geven van passend advies en het gebruiken van Omniplan’s financiële planning software.

Baker Tilly en Omniplan

Dankzij de brede ervaring in de financiële sector sluit de expertise van Omniplan naadloos aan op de dienstverlening van Baker Tilly. Middels vakinhoudelijke- en technische kennis zijn de medewerkers van Baker Tilly op het gebied van financiële planning bijgepraat en is er geleerd om met de nieuwe manier van werken om te gaan. Omniplan beschikt over meer dan veertig professionals die binnen het domein van financiële planning, op zowel het vlak van consultancy als software development, jarenlange ervaring hebben. Voor Baker Tilly lag het dan ook voor de hand Omniplan te vragen om een ‘herintroductie’ van financiële planning te verzorgen.

Totaalpakket

Zoals Baker Tilly zijn ondernemers een compleet advies wil geven; zo dekt de dienstverlening van Omniplan eveneens het gehele spectrum. Naast het leveren van de benodigde software, levert Omniplan ook kennis, trainingen en coaching. Allereerst om zo de medewerkers van Baker Tilly te informeren over de nieuwe werkwijze, ze vervolgens te trainen in de benodigde vaardigheden en ze gaandeweg de implementatie (en daarna) te blijven coachen. Het interne veranderprogramma van Baker Tilly richt zich op de benodigde kennis, de bedrijfscultuur, de te hanteren werkwijze én de aan te spreken vaardigheden van de medewerkers. Het feit dat Omniplan binnen al deze domeinen begeleidt, maakt het mogelijk om gezamenlijk het veranderprogramma efficiënt en consistent uit te rollen.

Handelingsbekwaam

De klanten van Baker Tilly zijn, dankzij de software van Omniplan en het totaaladvies dat het oplevert, in staat om handelingsbekwaam keuzes te maken. Daarmee is de eigen financiële huishouding, waarbij zakelijk en privé in elkaar overlopen, in een totaal advies afgedekt. Door de rekentools van Omniplan is Baker Tilly in staat om ondernemers breed en proactief te adviseren. En spelen zij, zowel voor de klant als de financieel adviseur, in op de veranderende fiscale en financiële omstandigheden.

 

Loading…