Omniplan & Finbotx: vermogensplanning en scenario analyse in optima forma.

Omniplan is een partnership aangegaan met Fintech Finbotx door een integratie binnen het Personal Finance Platform te maken met de scenario generator van Finbotx. Recent signaleerde Omniplan de behoefte vanuit de markt voor meer ondersteuning bij het doorrekenen van beleggingen binnen de totale financiële situatie van de consument. Gezamenlijk bieden Omniplan en Finbotx een nieuwe geïntegreerde oplossing voor cashflowplanning én scenario analyse voor vermogensbeheer.

Context Partnership

Waar voorheen in de adviespraktijk vooral werd gekeken naar productkeuze en fiscale optimalisatie, is de trend gaande om meer te kijken naar de doelen van de consument, en de kans dat hij deze doelen haalt met een oplossing die bij hem past. Mede door de lage spaarrente in combinatie met vermogensrendementsheffing is er steeds meer belangstelling voor het starten met beleggen. Ook dienen steeds meer consumenten zelf hun (aanvullende) pensioen te regelen, waarbij in toenemende mate ook meer beleggingsrisico bij de consument komt te liggen. Hierbij wint het gebruik van geavanceerde scenario analyse voor het inzichtelijk maken van beleggingsresultaten sterk aan populariteit. De traditionele modellen met een normale verdeling en standaard correlatie blijken niet toereikend in de wereld van vandaag en onderschatten vaak het daadwerkelijke risico.

Finbotx technologie

Finbotx ontwikkelde samen met de Vrije Universiteit Amsterdam passende financiële modellen om beleggingsrendementen en risico’s zo realistisch mogelijk weer te geven. Dit maakt de verwachte opbrengsten van beleggingen of bedragen die gereserveerd moeten worden om een bepaald doel te bereiken inzichtelijk. Deze hoogwaardige technologie is nu via het Omniplan Personal Finance Platform als plug-in beschikbaar.

“Zowel Finbotx als Omniplan geloven erg in het “schoenmaker blijft bij je leest” principe; alleen met focus en specialisatie kun je ergens echt heel goed in worden. Omdat financiële planning en scenario analyse heel andere specialismen zijn, kun je alleen door middel van een samenwerking tussen specialisten uitblinken in beide facetten; dit is precies wat we met de samenwerking met Omniplan beogen.” Bart Koolhaas, Co-Founder Finbotx

Toegevoegde waarde Partnership

Vanwege de behoefte aan de combinatie van cashflowplanning en vermogensplanning door scenario analyse vullen de technologieën van Omniplan en Finbotx elkaar goed aan. Door de Finbotx API te integreren binnen het Personal Finance Platform ontstaat er een optimale synergie tussen beiden systemen. Door Personal Finance te combineren met de Finbotx Asset Liability Management (ALM) technologie kan een financieel adviseur een nog completer inzicht bieden in de risico’s op lange termijn ter ondersteuning van het beleggingsadvies. Dit maakt dat de consument beter begrijpt welke keuzes hij kan maken en wat dat voor hem betekent. Omniplan werkt continue aan verdere optimalisatie van de geavanceerde software oplossingen die zij biedt om blijvend in te spelen op de veranderde klantbehoefte.

"Finbotx en Omniplan passen zeer goed bij elkaar door de flexibele cloud based oplossingen en innovatieve technologie. Financieel dienstverleners kunnen profiteren van de korte time-to-market en vereenvoudigd onderhoud en beheer dankzij de enkelvoudige opzet van service architectuur.” Marcel Nijland, Strategy & Business Development Omniplan

Resultaat in de praktijk

Independer, klant van Omniplan, heeft de inzichten van Finbotx geïntegreerd in haar eigen online Pensioen tool middels het Personal Finance Platform van Omniplan. Independer kiest ervoor de gevolgen van de keuze van de consument voor een bepaalde inleg (al dan niet aftrekbaar) en risicoprofiel te vertalen naar een eindkapitaal dat met 85% waarschijnlijkheid haalbaar is. Dit hoge percentage past bij de inkomensdoelstelling en de zorgvuldigheid die Independer hierbij wil betrachten ten opzichte van haar klanten. Ook kan de consument het effect op het inkomen bij een goede en een slechte markt bekijken. Independer houdt hierbij rekening met een lifecycle, waarbij het risico stapsgewijs wordt afgebouwd richting de einddatum. 

Over Finbotx

Finbotx levert hoogwaardige kwantitatieve en econometrische modellen middels een api-only platform aan de financiële en FinTech industrie. Zij passen de laatste wetenschappelijke technieken toe om state-of-the-art oplossingen voor portefeuille management te leveren.

Over Omniplan

Omniplan is dé expert op het gebied van Personal Finance met 20 jaar kennis en ervaring in de markt. Zij helpen financieel dienstverleners meer grip te krijgen op de financiële toekomst van de consument middels geavanceerde software oplossingen gericht op alle financiële domeinen en levensfase. Omniplan werkt onder meer voor Rabobank, ING en Independer

Meer weten? Neem contact met ons op

 

Loading…