Pensioen: nu aan de slag met de toekomst!

Pensioen wordt nog altijd geassocieerd met ‘iets voor later’. Uitdaging aan de financiële dienstverlener om de toekomst naar het heden te brengen.

Uitdagingen binnen Pensioen

Als ergens de digitale transformatie de dynamiek van de markt dicteert, dan is het wel binnen het huidige pensioenstelsel. Toenemende verantwoordelijkheden voor werkgevers, pensioenfondsen die worstelen met hun maatschappelijke functie en een wetgever die meer dan ooit aanstuurt op activatie van het individu. Anderzijds blijft het thema pensioen wat in het verleden hangen. 

Door de toenemende AOW-leeftijd en flexibelere dienstverbanden is deze inkomstenvoorziening voor na een bepaalde leeftijd steeds minder van toepassing. Wij spreken liever over ‘Inkomen voor Later’ met ‘inkomen’ en ‘later’ als dynamische begrippen. Leeft het ‘Inkomen voor Later’? Bekijk het onderzoek in opdracht van Omniplan.

Pensioencommunicatie werkgevers

Om pensioencommunicatie naar een hoger plan te tillen, bedacht Omniplan een krachtig mobiel concept, waarmee consumenten inzage hebben in hun pensioen en hoe zij meer pensioen kunnen opbouwen. De werkgever voldoet daarmee aan de zorgplicht en het biedt kansen voor pro-actief beheer vanuit de uitvoerder.

Vraag demo aan

Servicepakket ‘PensioenTekort’

Is er sprake van een pensioentekort of niet? Met het servicepakket ‘PensioenTekort’ kun je eenvoudig inzicht verschaffen aan de consument over de te nemen maatregelen om het 'Inkomen voor Later' op niveau te brengen. Independer maakt via het Personal Finance Platform van Omniplan gebruik van deze service.

Bekijk PensioenTekort

Samenwerking Independer

 

Middels een partnership met Omniplan ontwikkelde Independer een nieuwe tool die laagdrempelig inzicht geeft in de pensioensituatie. Daarmee geven zij antwoord op de vraag; wanneer kun je stoppen met werken en op welke manier? Een vernieuwde propositie die de consument, middels inzicht en persoonlijke oplossingen, de juiste handvatten geeft.

“We zochten een partij die aansloot qua mindset en visie op de markt. Bovendien moest deze partij een bewezen oplossing hebben en openstaan om te experimenteren. Een dergelijke samenwerking vraagt openheid, wederzijds vertrouwen en toekomst visie.”

Roel ter Brugge, Manager Innovation & IT
klant logo

Omniplan Personal Finance Platform

Omniplan stelt de rekenservices beschikbaar voor Independer via het
Omniplan Personal Finance Platform. Dit platform biedt:

 

 Schaalbare rekenservices, gehost vanuit Microsoft Azure

 

Monitoring op performance en security

 

Updates op basis van veranderende wet- en regelgeving

PFP
Loading…