Zorgeloos Wonen middels Personal Finance

Voor financieel dienstverleners in de hypothekenmarkt is een breder aandachtsgebied nodig om echt in te spelen op ‘Zorgeloos Wonen’

Inspelen op toekomst

De groei op de woningmarkt zet zich onverminderd voort. De hypotheeksector spant zich maximaal in met nieuwe oplossingen voor prefill klantdata, betere serviceconcepten en innovatieve producten. Maar hoe zorg je voor een robuuste ketenarchitectuur, die alle fases van de klantreis ondersteunt? Ongeacht of de klant een adviseur inschakelt of zelfstandig een hypotheekaanvraag indient? En op welke manier kan er blijvend gestuurd worden op klantwaarde, ook na het passeren van de hypotheek? Onderzoek in opdracht van Omniplan bevestigd deze behoefte; de helft van de Nederlanders geeft aan dat het eerdere hypotheekadvies onvoldoende gericht was op zijn financiële toekomst.

Woonlasten app

Voor iedereen die zelfstandig grip wil houden op zijn woonlasten ontwikkelde Omniplan een vernieuwend concept; de Woonlasten app. Gebruikers hebben direct inzicht in hun woonsituatie en aandachtsgebieden. De aanbieder heeft met deze app een krachtige communicatie tool in handen richting zijn gebruikers.

Vraag demo aan

Servicepakket ‘MTL’

Door al in de oriëntatiefase een zorgvuldige ‘Max te Lenen’ (MTL) berekening te maken die voldoet aan alle eisen van de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet, kan, in een latere fase van de klantreis, teleurstelling worden voorkomen. Het Servicepakket ‘MTL’ is voor iedere financieel dienstverlener snel en eenvoudig in te zetten.

Bekijk Maximaal te Lenen

Samenwerking ING

 

Omniplan ontwikkelde in samenwerking met ING een compleet nieuwe hypotheek adviesstraat, waarbij de HDN wordt ingeschoten naar de mid-office applicatie. De adviesapplicatie ondersteunt een hoge mate van flexibiliteit om het advies vorm te geven, zonder dat dit ten koste gaat van een efficiënt proces. 

"Met NASA wordt gewaarborgd dat het adviesproces efficiënt wordt doorlopen binnen de wettelijke kaders van compliant advies. Het bijzondere aan deze applicatie is het kennissysteem. Het stelt ons in staat om in korte tijd tot een goed advies te komen. Door deze specifieke methode heeft het hypotheekadvies binnen korte tijd een enorme kwaliteitsslag gemaakt."

Charley Misset, Business Consultant
klant logo
Bekijk case

Omniplan Personal Finance Platform

Omniplan stelt de rekenservices beschikbaar voor Independer via het
Omniplan Personal Finance Platform. Dit platform biedt:

 

 Schaalbare rekenservices, gehost vanuit Microsoft Azure

 

Monitoring op performance en security

 

Updates op basis van veranderende wet- en regelgeving

PFP
Loading…